"Дюни" АД ще изгради още един петзвезден хотел във ваканционно селище "Дюни роял ризорт" (край Созопол) за следващия летен сезон. Това съобщи Людмил Стойков, собственик на компанията и член на ръководството на Националния борд по туризъм.

Курортът разполага в момента с два петзвездни хотела. Изграждането на новия комплекс ще се извърши на два етапа. Първата част от него вече е готова и разполага със 75 стаи. Другата ще бъде на мястото на съществуващия хотел "Марина" и ще отвори за лято 2007. Инвестицията е 12 млн. евро, каза Стойков. Двете части ще бъдат оформени в общ комплекс "Марина бийч" с общо 256 стаи, който се намира непосредствено до плажната ивица. В него ще има 30 ВИП стаи за високоплатежоспособни туристи.

"Дюни" е последното ваканционно селище изградено преди 1989 г. Това става през 1986 г. Планът e изготвен от български архитекти и осъществен от австрийската строителна фирма "Рогнер". Селището е разположено на южен склон и площта от последната къщичка до пристанището и брега е планирана като пешеходна зона - със сенчести, тесни, напомнящи за старинен град улички, слънчеви тераси и малко пристанище. "Дюни" се намира 40 км южно от Бургас.