Летище София не е засегнато от глобалния срив в компютърните мрежи, който наруши операциите на много места по света на авиокомпании, медии, банки, в здравеопазването и др. За това става ясно от съобщение на аеропорта в българската столица във "Фейсбук".

От летището посочват, че в момента много европейски летища и авиокомпании изпитват затруднения заради срива. Възможни са закъснения на някои заминаващи и пристигащи полети в София поради ситуацията в Европа.

"Следете полетната информация на сайта на летище София за повече информация", съветват от аеропорта.

Срив на системата за граничен контрол засегна летищата на Острова

Срив на системата за граничен контрол засегна летищата на Острова

Протестират служителите на граничен контрол

Пред специализирания сайт за туризъм TravelNews главният директор в направление "Маркетинг и бизнес развитие" на летището в София Димитър Биков информира, че някои от полетите се обработват чрез ръчно чекиране заради глобалния срив. "За излитанията от София няма проблеми, но има закъснения на полетите от цяла Европа", обясни той и препоръча пътниците да идват 3 часа по-рано на аерогарата.

TravelNews съобщава, че летищата във Варна и Бургас също работят нормално, с ръчно чекиране, което в момента не може да се прави онлайн заради глобалния срив в мрежите. Към момента няма никакви затруднения със системите на двата аеропорта. Няма и струпвания на хора.

Отменени са два полета - на Eurowings от Кьолн до Варна и на Wizz Air от Лондон Лутън до Варна.

Двете летища в този период на годината са много натоварени заради летния туристически сезон.