Хотели и концесионери настояват държавата да се откаже от концесионните такси от плажовете през настоящата 2015 година. Около това становище единодушно са се обединили в Слънчев бряг. Хотелиерите и концесионерите възнамеряват да изпратят писмо с искането си до премиера Бойко Борисов и до Министерство на туризма, съобщават от Съюза на собствениците в комплекса.

Ако държавата се откаже от таксите, концесионерите на плажа в Слънчев бряг обещават да предлагат на туристите безплатно чадъри и шезлонги.

Хотелиерите са убедени, че това е начинът държавата да подаде ръка на бизнеса, за да може със съвместни усилия да се преодолеят негативните очаквания за спад на туристите през предстоящия летен сезон и да се подпомогне българският туризъм.

Концесионерите се заричат, че ще предлагат високо качество на поддържането на плажните ивици, както и високо ниво на медицинско и водно-спасително обслужване.

Съюзът на собствениците в Слънчев бряг предлага също така да бъде въведено работно време за обектите на територията на комплекса, които са извън обхвата на хотелите. Хотелиерите предлагат всички търговски обекти и супермаркети да работят до 22 часа; питейните и хранителните заведения до 24 часа, а дискотеките - без ограничение.

Идеята е с цел да се сведат до минимум последиците от шума от откритите заведения в нощните часове, както и да се намали до минимум възможността за закупуване и употреба на огромни количества алкохол от туристите, които през нощните часове създават проблеми на органите на реда.

Това предложение ще бъде отправено към община Несебър.