В момента в България няма туристи на фалиралия туроператор "Томас Кук", които да са изгонени от хотелите, в които са настанени. Това заяви за БНР Христо Галбачев - управител на фирмата "Астрал Холидейс", която е представител на "Томас Кук" за България.

По думи на Галбачев в момента по-важно от загубите, които понасят фирмите в туризма у нас, е да не пострада имиджът на България като туристическа дестинация.

Той призова хотелиерите да не затварят преждевременно заради това, че не са получили плащания от фалиралия туроператор. Туристическите фирми пък не трябвало да притискат туристите да заплащат услуги, които вече са платили.

Милиони губи туризмът ни след фалита на "Томас Кук" и то през 2020 г.

Милиони губи туризмът ни след фалита на "Томас Кук" и то през 2020 г.

Британското правителство със спецоперация за връщане на британските туристи

Според него е важно до края на седмицата да се постигне разбиране с партньорите на "Томас Кук". Няма как с магическа пръчка от днеска за днеска изведнъж да се плати за всички услуги, категоричен бе той.

Галбачев подчерта, че на първо място трябва всички близо 6000 туристи на "Томас Кук" да успеят да се приберат и едва след това могат да започнат преговорите с фалиралия туроператор.

Ангелкова: Съдействаме на всички засегнати от фалита на "Томас Кук"

Ангелкова: Съдействаме на всички засегнати от фалита на "Томас Кук"

В момента нейни клиенти в България са около 2500 души