Министърът на туризма Николина Ангелкова препоръчва на Община Каварна спешно да се вземат мерки и да се спрат строителните и ремонти дейности до плажа в града. Ангелкова е в Каварна на инспекция.

По думите на туристическия министър извършването на такива дейности по това време на годината е абсолютно забранено. Строителството и ремонтите били позволи преди 15 май.

Цонко Цонев сигнализира за незаконно строителство в Каварна

Цонко Цонев сигнализира за незаконно строителство в Каварна

С държавни пари правят канализация за частен хотел

Било редно така да се планира строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава забраната и да осигури максимален комфорт на туристите. Според министъра заради строителните дейности сега е възпрепятствана зоната, която преди е осигурявала достъпа по плажа. Това причинява дискомфорт на туристите, подчерта Ангелкова. Все пак достъп имало и то от две страни, но се създавало и неудобство.

Ангелкова хока общината - ако местната управа иска да привлича туристи и да осигури добри условия за плажуващите, не е редно да допуска такава ситуация - подобренията трябвало да бъдат планирани и съобразени със срока.

"Тук е добре да се намеси областната управа", смята министър Ангелкова и допълни, че МТ няма правомощия за територия извън морския плаж.

Екскметът на Каварна Цонко Цонев обвини наследничката си в шуробаджанащина

Екскметът на Каварна Цонко Цонев обвини наследничката си в шуробаджанащина

Според него имало много назначения без конкурс

Ангелкова обясни и че при проверката на първия басейн на плажа в Каварна е станало ясно, че той отговаря на изискванията.
За изграждането на басейна е използвано пластмасово корито, а не е изливан бетон. Басейнът обаче трябва по закон да се ползва не като "all inclusive" услуга, а от всички посетители на хотела. И понеже на табела пише, че басейнът е безплатен за гостите на хотела, трябва да е безплатен за всички посетители на плажа, заяви министърът.

В тази връзка Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да премахне несъответствията, както предвижда договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси неустойка. Ще бъде сигнализирана и Комисията за защита на потребителите, за да направи проверка.

България предлага високо качество на разумна цена, убедена Ангелкова

България предлага високо качество на разумна цена, убедена Ангелкова

Предвижда доброволен етикет за качество, но по процедура, уредена в Закона за туризма