Първите зимните туристически групи в Пампорово се очаква да пристигнат с чартъри днес.

За старта на зимния сезон е предвидено ски шоу по пистите в района на "Студенец", предаде БиТиВи.

Утре пък е откриването на ски сезона в Боровец. Организаторите са подготвили снежен празник с много изненади и атракции. Забавленията в детския снежен парк "Борокидс", въжения град "Бороландия" и стрелбището ще са напълно безплатни.

Подготвени са акробатични скокове от "Екстрийм тийм", ски спускания на ски учителите от "Бороспорт" и атрактивни сноуборд скокове. Ще има и разходки с коне, много музика и фойерверки.

Акцент на ски сезонa тази година ще е насърчаването на ски спорта и на здравословния начин на живот сред младите хора. Концесионерът намалява ученическата сезонна лифт карта с повече от 50%.

Специалната лифт карта струва 650 лв. и може да се купи срещу ученическа лична карта и снимка. Шестдневната лифт карта за децата до 12 години също е намалена.


Миналата събота официално беше открит и ски сезонът в Банско. На него присъстваха ски легендите Марк Жирардели, Пирмин Цурбриген, Петър Попангелов, Боян Крижай, Пол Акола, Патрик Ортлиб, Петер Мюлер и Хуберт Щролц.

Знаменитите скиори подкрепиха стартиралата през миналата година инициатива "Научи се да караш ски" на Българската федерация по ски, като се включиха в благотворително състезание - паралелен слалом под наслов Bansko Ski Legends Race.