Министърът на туризма Николина Ангелкова е сключила договор за реклама по време на наградите "Оскар", като предоставя директно 30 000 лв. без ДДС на продуцентската компания "Арго филм" ЕООД, съобщава TravelNews.

Договорът е с предмет: "Съпътстваща реклама в рамките на 88-те награди „Оскар“ за чуждоезичен филм на Американската филмова академия“.

Той включва:

  • Излъчване на рекламен клип за България при прожекциите на филма пред членовете на американската Филмова академия и елитни журналисти (предвидени 7 /седем/ прожекции на филма „Съдилището“);
  • Отпечатване на логото на България на всички рекламни материали публикувани в специализираните списания Variery, Hollywood reporter, Screen International и др.
  • Отпечатване на логото на България на печатни рекламни материали, които се разпространяват в чужбина и по конкретно: плакати, прескитове, флаери и др.

Обществената поръчка е без обявление, тъй като Националният съвет за кино към Изпълнителна агенция „Национален филмов център“, в ролята си на комисия по определяне на български филм за участие в надпреварата за 88-ите награди „Оскар“ за чуждоезичен филм на Американската филмова академия, е избрала това да бъде филма „Съдилището“, на режисьора Стефан Командарев, с продуцент компания „Арго филм“ ЕООД.

Компанията има сключени договори с режисьора, оператора, композитора на музиката, сценариста и съсценаристите на филма.

Съгласно посочените договори на продуцентска компания „Арго филм“ са предоставени от авторите на филма, както за страната, така и за чужбина изключителните права да упражнява правото да разпространява създадените носители, върху които е фиксиран филма, както и да разрешава публичното прожектиране на филма в оригиналната му версия и др.