Значително повишаване на цените на чадърите и шезлонгите по морето това лято са направили концесионерите на плажовете около Бургас. Причината е, че по този начин те се опитват да компенсират значителните средства, вложени за възстановяване на щетите от бурята и тежката зима.

Бурята тази зима отнесе огромна част от пясъка по крайбрежните ивици. Въпреки обещанията на държава да подпомогне със средства пострадалите райони, концесионерите не са получили нито лев, съобщава БНТ.

Един от концесионерите - Цоньо Христов обясни, че до момента е вложил около 270 000 лева за възстановяване на щетите. Той обясни, че работата по възстановяване на плажната ивица е започнала през февруари и трябва да приключи до към 25-26 юни.

В Слънчев бряг комплект чадър и шезлонг струва 16 лева. Въпреки че на юг цените са малко по-ниски, според туристите, които за момента са предимно българи, е прекалено скъпо.

„Не мисля, че е удачна цената. Това доста оскъпява почивката на едно семейство и мисля, че е прекалено завишено от гледна точка на обслужване на самия плаж", споделя почиващ.

Централния плаж в Бургас е осигурил близо 200 безплатни чадъра и шезлонга, както и няколко спортни игрища.