Не познавам друга държава, в която в национален курорт да има супермаркет. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред местни хотелиери по време на обсъждане за летния сезон във Варна.

По време на официалното си изказване Симеонов заяви, че целта на подобно обсъждане, е опазване на Черноморието от пластмасови отпадъци, за които се изисква най-дълго време за разпад.

На обсъждането присъстваха кметове на морски общини, концесионери на плажове, представители на фирми и организации за оползотворяване на отпадъците и контролни органи.
Пред тях Симеонов, който през миналия летен сезон обикаляше дискотеките, за да измерва нивото на шума, заяви, че няма основание за опасения, само трябва внимателно да се четат Закона и наредбите за опазване на обществения ред в съответната община.

"Слънчев бряг" гони Симеонов от дискотеките

"Слънчев бряг" гони Симеонов от дискотеките

Симеонов щял да изгони туристите

За м.г. имаше разминаване в т.нар. "тихи часове" - някъде бяха въвели норма от 24 до 8 часа, което е в нарушение, каза вицепремиерът. По закон е от 23:00 до 07:00 часа, уточни Симеонов. Проблемът не е сутрин, проблемът е вечерта. Ако някой иска цяла нощ да озвучава заведението си за сметка на почивката на останалите хора, това няма да се случи, закани се Симеонов.

Екоминистър Нено Димов заяви, че има инвестиции в последните години за подобряване на качеството на водата като най-добър резултат е постигнат в Лозенец.

Багери унищожават дюните край Лозенец

Багери унищожават дюните край Лозенец

От общината в Царево са обещали утре да направят проверка на място

13 плажа са със син флаг за т.г., каза министърът на туризма Николина Ангелкова. Това показва, че качеството (на водата - б.р.) се повишава, увери тя и допълни, че м.г. 5 плажа са имали са имали добро качество за къпане, а сега качеството е повишено на отлично.