Любителите на зимните спортове тази година бяха изненадани приятно от снега, който падна в последната седмица. От своя страна пък зимните ни курорти успяха да реагират бързо и пуснаха отново ски съоръженията след официалното закриване на сезона преди седмици. Така скиори и сноубордисти напълниха хотелите и пистите за Великден, съобщава БиТиВи.

Опашка се изви на началната станция на лифта за пистите в Банско. С приповдигнато настроение скиорите очакваха закъснялата си зимна ваканция. В планината освен дебелия сняг скиорите завариха и гъста мъгла. Това обаче не помрачи настроението им. Туристите коментират, че е добре, че и влековете, и лифтовете работят. Според тях обаче има и един проблем - че снегът е тежък и се кара трудно. „Много приятно. Просто ще караме до последно днес и приключваме, закриваме сезона", казва Радо.

Цените на съоръженията са като за края на сезона - наполовина. На сметка са и тези, които са си купили карта за целия сезон и имат неизползвани часове. Сега могат да ги използват - до 17.30 часа в последния празничен ден.