От туристическото министерство проверили по документи сигнала за строеж на плаж "Шкорпиловци-юг", където се строи заведение в близост до брега. "Констатирано бе, че обектът е преместваем и отговаря на одобрената от ведомството схема за стопанисване на ивицата", информират от ведомството на Николина Ангелкова.

Проверяват нов сигнал за разкопани дюни - на Шкорпиловци

Проверяват нов сигнал за разкопани дюни - на Шкорпиловци

На плажа в Шкорпиловци се строи плажен бар

Концесионерът на ивицата е представил в Министерството на туризма разрешително за поставяне на обекта, издадено от община Долни чифлик. В одобрената схема за концесията има точки за разполагане на преместваеми обекти, а това е една от тях.

От ведомството на Ангелкова пишат, че техни експерти ще отидат да проверят и на плажа какъв е обекта, който се строи, но не уточняват кога.

Припомняме, по-рано стана ясно, че от Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна проверяват плажа в Шкорпиловци, където се строи плажен бар.

Съоръжението представлява метална конструкция с шест бетонни стълба за основа, е съвсем близо до водата, а край него има дюни. По пясъка край мястото има следи от тежка техника.

Конструкцията се появила на плажа само преди дни и привлякла вниманието на хората в района.

На 13 януари стана ясно, че булдозер е разорал цялата плажна ивица на къмпинг "Смокиня". Дюните, които бяха там, са безвъзвратно загубени.