Въпреки топлото време зимните ни курорти са пълни, а анулираните резервации са много малък процент. Това заяви пред bTV служебният министър на туризма Илин Димитров.

Той посочи, че затоплянето не е само в България, а в цяла Европа и много от зимните курорти в Европа не са отворили или са го направили с ограничен капацитет.

Димитров похвали зимните ни курорти Пампорово и Банско.

"В Пампорово бяха направили малко чудо - въпреки топлото време имаше 7 оборудвани писти. Същата е ситуацията в момента и в Банско, те се подготвят за старта на Световната купа по сноуборд", подчерта министърът.

Илин Димитров: Туризмът се възстановява с голяма скорост

Илин Димитров: Туризмът се възстановява с голяма скорост

Приходи и доволни туристи по празниците отчита Институтът за анализи и оценки в туризма

По негови данни през януари тази година има около 537 000 регистрации на туристи, което с около 100 000 повече от тези за същия месец миналата година.

Запитан дали не трябва да се отложи откриването на сезона в зимните курорти заради изместването на зимата, Димитров поясни, че не Министерството на туризма определя кога започва сезонът.

Това е символично откриване и си е традиция, подчерта той.

По негови думи зимните курорти не са само ски. Оказа се, че където е добре развит спа туризмът, има ръст на посещенията, заяви Димитров и напомни, че има уеб камери, на които всеки може да провери в кой курорт колко сняг има в момента.

Високите цени в курортите ни заради високото качество на услугата

Високите цени в курортите ни заради високото качество на услугата

Министър Димитров покани всички в Банско на чист въдху и специалитети