Конфедерацията на българския туристически бизнес е разочарована от отношението на министъра на финансите Асен Василев към бранша.

От КБТБ посочват, че вчера са получили обаждане от кабинета на финансовия министър за среща днес, на която да бъдат обсъдени проблемите на бранша. Пет минути, преди да дойде време за срещата обаче, им е било съобщено, че тя отпада поради ангажименти на Асен Василев в Народното събрание.

Според Конфедерацията е "изключително несериозно" срещи да се отменят, минути преди да се състоят. Те са категорични, че целта всъщност е била да се демонстрира желание за диалог, но такъв реално да не се проведе.

Като български работодатели и хора, които внасят сериозна част от Брутния вътрешен продукт, отказваме да се подиграват по този начин с нас и да ни разхождат до чийто и да било кабинет, подчертават от КБТБ и допълват, че се нуждаят от подкрепа, а не "да ни се замазват очите и да се тупка топката, за да се спрат или забавят други наши действия, с които смятаме да отстояваме правата си".

Туризмът предлага мерки на 7 министерства за спасяване на сектора

Туризмът предлага мерки на 7 министерства за спасяване на сектора

Искат ясна информация за подхода при зелена", "оранжева" или "червена" зона