Националният борд по туризъм предлага всеки ваксиниран да получи ваучер на стойност 50 лева. Това съобщи пред bTV директорът на борда Поли Карастоянова.

По нейни думи кампанията цели да стимулира ваксинацията, така че през следващите три месеца да бъдат ваксинирани 1 млн. души.

Според нея предложеният механизъм е справедлив и равнопоставен за всички граждани.

Предвижда се индивидуален ваучер от 50 лева, който може да се ползва в ресторантите или за хотелски услуги - всичко, което хотелите предлагат, може да бъде покрито.

Държавата пак иска да заколи златната кокошка туризма, възмутени от бранша

Държавата пак иска да заколи златната кокошка туризма, възмутени от бранша

Поскъпването на туристическите визи щяло да е пагубно

Карастоянова подчерта, че целта не е туризмът да получи някакви ваучери, а да се изгради здравен щит като превенция за зимата.

Относно програмата "Отново заедно", по която ученици ще летуват на държавна издръжка, тя отбеляза, че инициативата е добра, но е далече от антикризисните мерки, които са необходими в подкрепа на туризма.

По нейни думи обемът на инициативата е скромен - около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също били доста ограничени. Според нея е правилно те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инициатива, която предполага огромно внимание и много отговорност, изтъкна Карастоянова.