Зимният сезон бележи рекорден ръст на туристите у нас. Това заяви пред БНТ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според Ангелкова зимният туристически сезон върви изключително успешно. За 2017 година се наблюдава над 15% ръст на чуждестранните туристи, посетили страната ни. Това прави почти 460 хиляди чуждестранни туристи, които са предпочели зимния туризъм в България.

Министерство на туризма проверява всички оферти за настаняване в Booking

Министерство на туризма проверява всички оферти за настаняване в Booking

България си сътрудничи с Booking за нелоялна конкуренция

По думите на Ангелкова се отчита и голям ръст на туристите у нас, идващи от съседните ни страни, които са и главна целева група на зимния ни туризъм.

Бележи се ръст и на туристите от Германия, обясни още Ангелкова и добави, че се предвижда за целия сезон да се регистрира около 10% ръст на всички туристи.

Ангелкова посочи и че зимният сезон няма да свърши скоро. Падналият в последните дни сняг ще удължи туристическия сезон до края на месец април.
В началото на май започва летния сезон. Ангелкова коментира и че почти всички 5-звездни хотели вече са резервирани за лятото, имало и голям ръст на заявените полети към страната ни.

Заличават регистрацията на 118 туроператора

Заличават регистрацията на 118 туроператора

Защото нямат задължителна застраховка и защото не изпълняват критериите

Туристическият министър коментира и засиления контрол по отношение на туроператорите в страната.
След започната проверка от регистъра на туроператорите са заличени 102 туроператора, които са допуснали нарушения със застраховки, покриващи случаи като отменени полети и други рискове. Ангелкова допълни, че туроператорите, които нямат право да извършват туроператорска дейност, са посочени в Националния туристически регистър и всеки гражданин може да ги провери. Стана ясно и че се предвиждат законови промени, които да ограничат ситуациите, в които туроператори обявяват несъстоятелност преди големи празници и пътувания.