Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване в Booking са регистрирани по Закона за туризма. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която проведе работна среща с директора на "Публични дейности" към Booking.com Петер Лохбийлер на Световния икономически форум в швейцарския град Давос.

От срещата стана ясно още, че Ангелкова и Лохбийлер са се договорили взаимно да бъде предоставяна информация за нелоялна конкуренция.

37.5 млн. лв., или с 12.5% повече приходи от нощувки през ноември 2017 г.

37.5 млн. лв., или с 12.5% повече приходи от нощувки през ноември 2017 г.

Хотелите с 4 и 5 звезди са реализирали 68.2% от общия брой нощувки на чужди граждани и 37.4% на българи, отчете НСИ

Booking е една от най-успешните платформи за намиране и резервиране на налични хотели и места за престой. Според Ангелокова в България има 10 000 места за настаняване, които са регистрирани в онлайн платформата. Сайтът помагал на бизнеса да предлага продуктите си, а на потребителите да търсят и избират лесно и удобно къде да отседнат, разчитайки на винаги коректна информация по думите на министъра. В тази връзка Лохбийлер изказа надежда, че в бъдеще може да се коментират съвместни проекти, които да стимулират развитието на туристическия сектор у нас и да повишат разпознаваемостта на България като дестинация, предлагаща висококачествен туристически продукт.

Снимка 336195

Двамата обсъдиха още възможностите за инвестиции в България. Министър Ангелкова представи на събеседника си изгодните условия за вложения в сектор туризъм, които страната ни предлага. Важно предимство на България в тази сфера е ниският данък.

Ангелкова вижда в България потенциал за СПА столица на Европа

Ангелкова вижда в България потенциал за СПА столица на Европа

С европредседателството показваме природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата