Да представим България като уникална туристическа дестинация е реален шанс с Председателството на Съвета на Европа, от който ще се възползваме, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в интервю пред National Geographic, съобщава Министерство на туризма.

Следващата половин година за България, освен огромна отговорност, ще бъде възможност да покаже природа, култура, традиции, история, иновации и уникалните дадености на държавата ни.

Повишава се броя на френските туристи у нас, отчита министерство на туризма

Повишава се броя на френските туристи у нас, отчита министерство на туризма

Основните цели на министерството са устойчивото развитие на отрасъла и превръщането на страната в търсена целогодишна дестинация

"Тук човек може както да се откъсне от суетата на глобалния свят, да се наслади на автентични хилядолетни традиции и да се зареди от непокътната природа, така и да се възползва от удобствата на най- модерните дигитални възможности", обясни министърът на туризма.

"През следващите 6 месеца се предвиждат множество участия в публични събития от страна на Министерството на туризма. Именно тези прояви биха могли да привлекат голям брой туристи и инвеститори в страната", заяви министър Ангелкова.

Николина Ангелкова: България е много популярна дестинация за гръцките туристи

Николина Ангелкова: България е много популярна дестинация за гръцките туристи

Ангелкова обсъди възможност за съвместни проекти с гръцкия си колега

"Част от предвидените дейности, в които ще вземем участие са Международното изложение "Ваканция и спа", международна кръгла маса на тема "Дигиталната трансформация в туризма", както и международен форум в областта на туризма и енергетиката в рамките на българското председателство на Дунавската стратегия", добави тя.

"България има потенциала да стане СПА център на Европа благодарение на изобилието си от минерални води, медицинска кал, лечебен торф", каза още министър Ангелкова. Тя добави, че страната ни е втора в Европа по тези природни ресурси след Исландия. "Най-горещият гейзер на континента се намира в нашия планински курорт Сапарева баня. Министерството на туризма работи по създаването на балнео- и СПА маршрути, до момента над 30 общини са проявили интерес към инициативата", добави министър Ангелкова.

 

Министерство на туризма обмисля минимална цена за нощувка в хотел

Министерство на туризма обмисля минимална цена за нощувка в хотел

Смятат, че минималните цени ще служат за повече предвидимост в бизнеса

Друга тема на разговора бе развитието на висококачествения туризъм в България. "За насърчаване на сектора създадохме Карта на инвестиционните проекти, в която влизат 30 обекта. Активно промотираме тази карта пред чуждестранни вложители", добави министър министърът пред National Geographic.

"Страната ни е изключително спокойно място за почивка, климатът тук е здравословен, храната е качествена, естествена и вкусна. България може да предложи огромно разнообразие за всякакъв вид туризъм", каза още министърът на туризма.

Ангелкова: Не мога да кажа кога ще има втори лифт в Банско

Ангелкова: Не мога да кажа кога ще има втори лифт в Банско

Втори лифт няма да има и следващата зима