Новият наемател на плажа в Черноморец - фирма „Бургас бийч" влезе официално във владение, след като в понеделник бе подписан договорът с Областна управа за стопанисване на морската ивица с площ 15 000 кв.м . Компанията ще стопанисва морския плаж за срок от 5 години.

Управителят на фирмата Атанас Атанасов обеща, плажът да бъде приведен в образцов вид само за 48 часа. Точно за две денонощия концесионерът е поставил задължителните спасителни вишки, на които са назначени и спасители.

За този рекордно кратък срок ивицата е изцяло оборудвана с чадъри, шезлонги, има свободна зона, медицински пункт и пълен набор от необходимата медицинска апаратура за оказване на първа помощ.

От фирмата, която стопанисва и северната ивица в Бургас обявиха, че ще направят сериозни инвестиции на плажа в Черноморец за да привлекат повече чужди и наши туристи. Предвиждат се и няколко мащабни проекта за следващия летен сезон, заяви Атанасов.

След реализирането им дружеството смята да участва за престижното европейско отличие "Син флаг", което се дава за плажове със защитени показатели за чист пясък, вода и въздух и защитена природна среда.