Зимният сезон в Пампорово бе открит с пycĸaнeтo нa нoвия шecтceдaлĸoв лифт Maлинa - вpъx Cнeжaнĸa. Лeнтaтa бe пpepязaнa oт миниcтъpа на туризма Зарица Динĸoвa и ĸмeтoвeтe нa oбщинитe Cмoлян и Чeпeлape.

Въжената линия е с капацитет 3000 човека на час. Тя притежава най-модерната технология на задвижване (direct drive), значително намаляваща шума, както и пътека за подреждане на пътниците, даващи комфорт и бързина при качване. Тази инвестиция е важна и за предстоящото събитие през февруари за Световна купа по сноуборд от календара на ФИС и Европейска купа по сноуборд, посочват от Министерството на туризма.

Зарица Динкова очаква силен зимен сезон и припомни, че миналогодишният бе най-силен след 2019 г. Метеорологичните условия и записванията показват добри перспективи. Още от септември МТ работи заедно с бизнеса по подготовката на сезона, обясни Динкова.

По думите й съвременният туризъм изисква все повече иновации и модернизация. Те се случват и при нас, макар и по-бавно.

Българските туроператори очакват силен зимен сезон

Българските туроператори очакват силен зимен сезон

Високите цени не спират българите да пътуват

"Оценявам изключително усилията, които полагат инвеститорите. Зимният сезон става все по-конкурентен, все повече се разчита на иновации, а инвестициите стават все по-скъпи. Затова е изключително важно да се усеща подкрепата на държавата", заяви Зарица Динкова.

Тя отбеляза, че Пампорово е в сърцата на поколения, които са се качили за първи път на ски тук, а след това са довели своите деца и внуци. Целият регион тук пази уникалност, която е несравнима.

Празникът е двоен и заради юбилея на курорта. "90 години са не просто респектиращ период от време, това са години, събрали прекрасните спомени на стотици хиляди българи и чужденци, докоснали се до тази забележителна природа", коментира още министър Динкова.

Google и Facebook ни рекламират като дестинация на четири сезона

Google и Facebook ни рекламират като дестинация на четири сезона

Мощен, а не мрънкащ туризъм си постави за цел Зарица Динкова