Първо, да благодаря на главния прокурор, че е тук, на началника на следствието Сарафов и на колегите от МВР.

С тази благодарност започна премиерът Бойко Борисов изказването си на оперативката от днес в присъствието и на финансовия министър Владислав Горанов, главния прокурор Сотир Цацаров, новия шеф на Следствието Борислав Сарафов, шефа на Митниците и др.

След това Борисов благодари за отличната работа през годината на данъчните и митничарите за техния труд - "като пчелички, приходните агенции - и двете, са с близо милиард повече приходи."

"Благодарение на вас, защото от нас е волята, а от вас е работата, заедно с колегите от МВР и, разбира се, с абсолютната подкрепа на главния прокурор - най-видимият резултат е повечето пари в бюджета, благодарение на който може да се дават и давахме и повече пенсии, увеличение на заплатите и на учители, и на полицаи и на военни и т. н.

После Премиерът Борисов коментира случая със стрелбата срещу данъчния служител от преди дни - на случая беше посветена и пресконференцията. Борисов подчертава, че нарочно е изчакал да минат няколко дни, за да е сигурен, че това е един действително много добър служител - принципен и честен, че няма личен мотив.

Стрелбата срещу шефа от НАП - посегателство срещу държавността

Стрелбата срещу шефа от НАП - посегателство срещу държавността

Държавата ще отговори твърдо на това посегателство

"Така че, ответните реакции на държавата, защото, когато стрелят по данъчен, стрелят по самата държава, и ако ги оставим безнаказани, утре ще посегнат и на друг, а ние искаме с колегите от МВР и от прокуратурата да ви създадем максималния комфорт да си вършите работата, защото вие я вършите в полза на цялото общество, на всеки един човек. Защото от приходите, които събирате, може да се прави всичко, което даже ни обвиняват, че сме раздали като повече в бюджета, а те са над 700 милиона сигурно - пак повтарям: за полицаи, техника, отбрана, сигурност, учители, университети, училища, детски градини и какво ли не."

Борисов се обръща отново към служителите от приходните агенции с: "Имайте увереност, че няма да ги оставим безнаказано, а и вие ще сте и част от това, което колегите професионалното ръководство предложиха като ответни мерки.
Така хората ще ни вярват повече, така ще разберат че това, което правим, е принципно, правилно и безкомпромисно. И рано или късно, правилата ще се спазват. Така че, много приказки не е нужно да се казват."

По думите на Борисов има ясен план за действие от тук-нататък заедно МВР и прокуратурата - "имаме, дето се вика, достатъчно, за да им го върнем така, както заслужават. И това ще бъде сторено, може да бъдете сигурни, да ходите на работа на спокойни", завършва Борисов.