"Границите на България се пазят надеждно. Нашите партньори от Европа акцентират върху това. На всички Съвети на ЕС по правосъдие и вътрешни работи се отчита доброто опазване на границите от България." Това заяви вътрешният министър Валентин Радев по случай празника на граничната служба - 130 г. Гранична полиция.

ГДБОП разби кюрдски канал за мигранти през България към Западна Европа

ГДБОП разби кюрдски канал за мигранти през България към Западна Европа

6 души са задържани, но един от участниците в престъпната група е успял да се укрие и е обявен за общодържавно издирване

"Последните числа сочат натам, че последната година над 80% е намалял миграционния натиск, което е и заради добрата ни дипломация, отчете още вътрешният министър. Сега усилията по границата освен към опазването й, ще се насочат към трафик на хора, наркотици, за да бъде ограничено в поносими размери", заяви Радев.

Министърът пожела все така добре полицаите по границата да си вършат работата.

Главен комисар Светлан Кичиков - директор на ГД "Гранична полиция" увери, че "Гранична полиция" е модерна институция и по нищо не отстъпва на европейските.

Дирекция "Митници" се сдоби с 2 спецавтомобила за нелегални мигранти

Дирекция "Митници" се сдоби с 2 спецавтомобила за нелегални мигранти

Колите са предназначени за транспорт нелегални мигранти

"Компромиси със сигурността на държавата не се правят", категоричен беше Кичиков.

Мигрантите сега, които се задържат са от Афганистан, Пакистан, като сирийците са по-малко, стана още ясно от думите на Кичиков.

По-късно през деня от МВР качиха и видео за опазването на границата. Него можете да видите тук: