Слънчево време и затопляне се очаква у нас през новата седмица, но преди това, още от днес ни очаква нова валежна обстановка, която ще продължи и през неделя.

За това предупреждават от НИМХ.

В много райони от страната ще има валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици. В отделни места в Западна и Централна България явленията ще са временно интензивни, има условия и за градушки.

Максималните температури ще са с 2° до 4° по-ниски - между 25° и 30°, в София - около 25°. Ще духа слаб до умерен северен вятър.

Облачно ще е и по Черноморието и след обяд на отделни места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са около 25°-27°. Температурата на морската вода е от 21° в крайните северни райони, до 24° на юг. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Купесто-дъждовна облачност ще се развива и в планините и там също ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен северен вятър.Максималните температури в курортите ще са от 13 градуса на Алеко до 24 в Банско. В Боровец и Пампорово около 18.