Днес в страната ни очаква слънце. Възможни са и слаби превалявания в Североизточна България. Очаква се в източните райони вятърът да се обърне от север и да донесе малко по-ниски температури.

Максималните температури през деня ще бъдат между 27 и 33 градуса. Очаква се най-ниски максимални температури в София и в Родопите, където термометрите ще показват около 27 - 28 градуса.

33 градуса ще бъде максималната температура в Сандански, Пловдив и Стара Загора. Очаква се термометрите в Бургас да показват около 31 - 32 градуса.

В морските ни курорти температурите няма да надвишават 30 - 31 градуса. Най-високи ще са градусите в Слънчев бряг и Несебър - очаква се там термометрите да показват около 30 градуса.

В Златни пясъци, Созопол и Балчик максималните температури ще бъдат около 27 - 28 градуса. Температурата на морската вода ще бъде около 25 градуса.

В планинските райони над 1 200 метра надморска височина се очакват максимални температури около 22 - 25 градуса. На Алеко термометрите ще показват около 18 градуса, на Боровец - 22 градуса. Температурата в Банско ще бъде около 24 градуса. Възможни са и леки превалявания в следобедните часове.

Следващите дни температурите в страната ще се повишават. До края на седмицата се очакват максимални температури между 33 - 36 градуса.