През нощта облачността от запад отново ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб югозападен вятър.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 7°. През деня облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Преди обяд, главно в Северозападна България ще има валежи от дъжд, а в следобедните часове ще превали и в останалата част от страната. Вечерта на места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици.

Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад. Ще се задържи топло с максимални температури между 18° и 23°, в София - около 18°.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд на много места с валежи от дъжд, над 2200 метра - от сняг. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 18° и 22°, по-ниски - между 12° и 15°, ще са на север от нос Калиакра.

Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2 до 3 бала.