За вторник НИМХ е издал жълт код за силен и поривист южен вятър, а в северозападните райони предупреждение за поледици.

Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, преди обяд в Западна България - от дъжд и сняг; главно в отделни северозападни райони има условия за поледици.

Вятърът ще е от юг-югозапад, в повечето места ще е до умерен, в източните райони и на места северно от планините ще е силен и временно бурен. С него ще се пренася топъл въздух. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са от 3°-4° в равнините и котловините с тихо и мъгливо време, до 13°-14° на места в Югоизточна България и Централния Предбалкан. Максимална температура в София - около 5°.

Над планините ще е облачно, с превалявания от сняг, на повече места и по-значителни в масивите от Югозападна България. Ще духа силен, вечерта и бурен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се повишават. Със затоплянето, височината, под която валежът ще е от дъжд ще се повишава. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около минус 2°.

Над Черноморието ще е предимно облачно и ветровито. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Валежи от дъжд ще има на места, главно в следобедните часове. Температурите ще се повишат и максималните ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала, привечер на север от нос Калиакра - ще достигне и 5 бала.