Облачно и дъждовно време ни очаква днес. Това съобщават от НИМХ. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19 градуса, а минималните температури - между 7° и 12°. Атмосферното налягане бавно ще започне да се повишава.

По-значителни превалявания се очакват в западната половина от страната. На отделни места в Западна България ще прегърми.

В Източна България ще продължи да духа до умерен юг-югозападен вятър. Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над 1600 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне понижение на температурите. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

През нощта срещу четвъртък температурите ще продължат да се понижават.

Във високите котловинни полета дъждът временно ще се примеси със сняг. В четвъртък ще преобладава облачно време, с превалявания, предимно от дъжд, в районите с надморска височина над 700-800 м - от сняг.