За днес оранжев и жълт код за силен вятър и за значителни валежи е издаден от НИМХ за източната половина от страната.

В Източна България ще продължи да духа бурен и временно ураганен север-северозападен вятър. Ще е облачно, на много места с валежи от дъжд и сняг. На места количествата ще достигнат и надхвърлят 40-60 л/кв.м. Ще има и поледици.

В Лудогорието, в Източна Стара планина, Странджа и Сакар снежната покривка ще се увеличи. В западната половина от страната ще е без съществени валежи, с разкъсвания на облачността. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, малко по-ниски в котловините на Югозападна България; в София - около 0°.

През деня още преди обяд валежите и в Източна България ще спрат, около обяд и там облачността ще се разкъса и ще намалее. Северозападният вятър ще отслабне и в по-голямата част от страната ще е силен, а по Черноморието все още до бурен. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, по-ниски в Североизточна България; в София - около 6°.

Над планините преди обяд все още на места ще има валежи от сняг, но около обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието все още има валежи, но до обяд ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще отслабне, но ще се задържи силен и временно бурен. Максималните температури ще бъдат между 6° и 9°. Температурата на морската вода е 10°-16°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.