Оранжев код за дъжд и кръмотевици в Западна България.

Това, показва прогнозата за времето на НИМХ

През нощта и през целия ден над западната половина от страната облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, след обяд интензивни, а на места в планинските райони и придружени с гръмотевици. Остават условията и за градушки.

На изток ще е почти без валежи и с повече слънчеви часове. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно слаб. Максималните температури ще са в широки граници, от 17 - 19 в Северозападна България до 25 - 27 в югоизточните райони от страната.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 23° - 25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините в Западна и Централна България облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а след обяд на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен северозападен вятър, по високите част от от юг-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 10°.