Днес бурите ще отминат единствено североизточната част на страната, където ще бъде слънчево и отново с типично летни температури.
В 15 области е обявен жълт код за опасни явления.

В западната половина на страната отново ще се образува купесто-дъждовна облачност, която ще определя обичайната за последните седмици картина: краткотрайни, но интензивни валежи, гръмотевична активност, градушки.

Жълт код за порои и бури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София-град.

Днес валежите ще засегнат и източните райони, но без екстремни явления. В сутрешните часове все още ще бъде предимно слънчево, а през втората половина на деня главно в югоизточните райони облачността ще се увеличи, което ще доведе до ще краткотрайни валежи и гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб до умерен. В западната половина от страната той ще е ориентиран от северозапад, а в източната - от югоизток.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са в интервала 25-28 градуса. В Североизточна България те ще са по-високи: 33-35 градуса.

Нощните температури са между 15 и 20 градуса.