Днес е последният относително по-топъл ден, но в събота и неделя зимата ще се завърне с пълната си сила, като ни очакват обилни снеговалежи. Ако пътувате, подгответе се за сериозна зимна обстановка в неделя, предупреждават метеоролозите.

През деня температурите все още ще бъдат високи за средата на януари - между 5 и 10 градуса. По Черноморието днес започва да духа силен вятър. 

Още днес ще има превалявания от дъжд, на места и от сняг. В крайните северозападни райони дъждът ще преминава в сняг.

Жълт и оранжев код за обилни снеговалежи в събота
Обновена

Жълт и оранжев код за обилни снеговалежи в събота

Ще има преспи и навявания

В началото на следващата седмица над страната ще е много студено с минимални температури сутрин до минус 15 и минус 17 градуса. Дневните температури също ще бъдат отрицателни - между минус 3 и минус 7 градуса.

Над планините ще е облачно и главно в масивите от западната половина на страната ще превалява сняг. Ще духа силен, по високите части бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра около минус 3°.

В събота валежите ще се усилят и ще бъдат в цялата страна. През следващите дни ни очаква сериозна валежна обстановка - температурите ще паднат под нулата, ще бъде ветровито и студено.