Към 6 часа облачността над източна България бе значителна, отчетоха от Националния институт по метеорология и хидрология. Над отделни места в югоизточните райони превалява. Температурите рано сутринта са от 16 градуса в Перник и Дупница, до 23 градуса по южното Черноморие.

В София температурата е 21 градуса, относителната влажност на въздуха - 54 процента. Атмосферното налягане е 950 хектопаскала, като това е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.

През деня ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над източна България и на отделни места там ще прегърми и превали.

Вятърът ще се ориентира от север към североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, в София - около 31 градуса.

Преди обяд на Черноморието облачността ще е значителна. След обяд ще преобладава слънчево време, но отново ще се развива купеста и купесто дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Ще духа слаб, до умерен вятър предимно от изток североизток. Максималните температури ще са между 27 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще е 26 -27 градуса. Вълнението на морето ще е около ва бада, а следобед в южните райони - до около 3 бала.