Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще има и условия за градушки, на повече места в Югоизточна България. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Това съобщиха от НИМХ.

Над планините ще се развива купеста, около и след обяд и купесто-дъждовна облачност. До края на деня на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици, на повече места и по-интензивни в южните райони. До обяд ще духа слаб запад-югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от юг. Максималните температури на въздуха ще са 20-24°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще е 2 бала.