Ще бъде предимно ясно. Вятърът в повечето райони временно ще отслабне, само в Източна България ще се задържи умерен от северозапад.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в котловините на Югозападна България до минус 8°, минус 10°. През деня ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляваща в следобедните часове до предимно слънчево.

Дневните температури ще започнат да се повишават и преобладаващите максимални ще бъдат между 7° и 12°, малко по-ниски по високите западни полета.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща след обяд често до слънчево време. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Ще има променлива облачност, намаляващата след обяд до предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.