Днес валежите ще продължат, на много места ще са значителни по количество. Това съобщават от НИМХ.

След обяд със застудяването в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покрива, а по проходите ще има виелици и ще се образуват навявания.

Със силен северозападен, в източната половина от страната - североизточен вятър ще нахлува студен въздух.

Червен, оранжев и жълт предупредителен код за опасни снеговалежи са обявени за различните области. Предупреждението е за цялата страна. 

Температурите ще се понижават и към 14 часа ще са от 0 градуса в западните райони до 16-17 градуса на места в Югоизточна България, където преди обяд ще духа силен югозападен вятър; там по-късно през деня ще има и гръмотевична дейност.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се значителни валежи, а по южното крайбрежие и гръмотевична дейност. Ще духа силен преди обяд югозападен, след обяд североизточен вятър. Максимални температури: 10-17 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала с тенденция на усилване.

МВР съветва да не се пътува

МВР съветва да не се пътува

Стяга структурите си заради очаквано опасно време през уикенда

Над планините ще бъде облачно със значителни валежи, които и в ниските части ще преминат в сняг. Ще духа бурен югозападен вятър, който най-напред в ниските части ще се ориентира от север-северозапад. Ще има снежни виелици, по проходите ще се образуват преспи и навявания. Поради обилните снеговалежи видимостта ще бъде силно намалена.

Температурите ще се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра около минус 1 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца - значително ще се понижи.