Днес преди обяд валежи ще има в Южна и Източна България, предимно от дъжд, по високите полета - от дъжд и сняг. Това съобщават от НИМХ.

След обяд сняг ще завали и в Североизточна България, а през нощта срещу неделя и в югоизточните райони. Със застудяването в нощните часове за кратко там ще се образува тънка снежна покривка. Максималните температури ще са 3-8 градуса.

В цялата страна са обявени оранжев и жълт код за силен вятър. Властите вече предупредиха за лошото време и призоваха към особено внимание, изпратени са и указания към областните управители. 

Над планините ще преобладава облачно време с валежи главно от сняг. В масивите от Западна България и по старопланинското било ще се образува снежна покривка. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 m ще е около минус 2 градуса, на 2000 m - около минус 8 градуса.

Оранжев код за бурен вятър и дъждове в събота, предупреждават властите

Оранжев код за бурен вятър и дъждове в събота, предупреждават властите

До областните управители са били изпратени указания за предприемане на допълнителни мерки

По Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще е ветровито със силен и бурен вятър, който през нощта срещу неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е от 10 градуса по северното крайбрежие до 15градуса по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта срещу неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.