Жълт код е обявен за 23 области на Северна, Западна, Източна и Югоизточна България заради силен вятър, като по високите части се съобщава за ураганен вятър.

Пристанището във Варна бе затворено заради силния вятър, съобщи БНР. Вятърът засега не е причинил щети в града и региона, информират от Областната дирекция на МВР във Варна.

Няма паднали дървета и поражения по сградите. Полетите на летището се изпълняват нормално. Остават единствено ограниченията за пристанището в града.

На места все още има заледявания заради падането на температурите.

Ураганен вятър духа по високите части в Троянско и Тетевенско, отбелязват от Планинската спасителна служба. Скоростта му е над 30 метра в секунда, като най-силен е на връх Ботев. Там тази сутрин е измерена температура от -15 градуса. Снежната покривка на върха е 40 см, а в подножието между 30 и 25 см.

Бурен вятър духа и в Ловешко. От Гражданска защита заявиха, че до момента няма сигнали за поражения.

БТА съобщава, че скоростта на вятъра в Русе е достигнала до 86 км/час.

В София фирмите, ангажирани със снегопочистването, са обработили със специални смеси Южната дъга и общинските пътища, съобщиха от Столичната община.

От Столична община призовават гражданите да бъдат внимателни във връзка с обявения жълт код заради силен вятър, който ще е в рамките на 14-19 метра в секунда.