Днес от запад валежите ще спират, след обяд и в югоизточните райони. Това съобщават от НИМХ.

В Източна България, с продължаващото понижение на температурите, дъждът ще се примесва със сняг. След обяд в западната половина на страната ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 1 и 6 градуса.

В планините облачността ще е значителна. От запад валежите от сняг ще отслабват и спират, до вечерта и в планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, по най-високите части от изток и ще е умерен, за кратко и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще има и валежи от дъжд, които ще се примесват със сняг, но ще отслабват, до вечерта почти навсякъде и ще спрат. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 2-6 градуса, Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, като след обяд ще отслабва.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.