Днес ще бъде предимно облачно, с вятър и валежи от дъжд и сняг - 22 области са с жълт код. Застудява. В източната част на страната все още ще има слънчеви часове.

Първоначално на повечето места валежите ще са от дъжд, в североизточните райони от сняг. До вечерта почти навсякъде в северната част на страната и по високите полета на Северна България те ще преминат в сняг.

На много места ще се образува снежна покривка. На североизток и в Предбалкана ще има условия за снегонавявания, ще се образуват преспи.

Вятърът ще бъде умерен до силен, първоначално ориентиран от изток и североизток. През втората половина на деня той ще се преориентира от северозапад, а в източните райони от север-североизток. Той ще пренася по-студени въздушни маси над страната.

Максималните температури са предимно между 7 и 12 градуса, по-ниски в някои северозападни райони. Минималните са предимно между -3 и 2 градуса, по-ниски на северозапад и по-високи в югозападната част на страната.

Жълт код за обилни валежи е в сила за цялата страна, с изключение на Югозападна България. Кодът е зелен само за областите Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас.