Временни увеличения на облачността ще има над северните и планинските райони, но само на отделни места ще превали дъжд. Вятърът ще отслабне и ще стихне.

Това съобщихаа от  НИМХ.

През деня в по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над Северна България и там на отделни места ще превали дъжд.

Около и след обяд, главно над Западна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в отделни райони има условия за значителни количества и градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°.

Над планините ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, главно в масивите от Западна България, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, над северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. На отделни места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.