Жълт код за порои и гръмотевици в 7 области е издаден от НИМХ.

Предупреждението е за областите Видин, Монтана, Враца, Кюстендил, Перник, София-област и София.

През нощта облачността над западните райони ще се разкъса до предимно ясно време. Преди обяд над Западна България ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Отново ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията в северозападните райони. Над източната половина от страната ще е предимно слънчево, в сутрешните часове с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 17°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28-30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.