Издадено е предупреждение жълт код за силен вятър в 12 области от Централна и Източна България. Тo сe отнася за областите Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали.

Това съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, в София около минус 3°. Утре облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. На места в Горнотракийската низина и в планинските райони ще превали дъжд.

Предимно слънчево ще е над Северозападна България. Вятърът от север-североизток отново ще се усили и ще е умерен, в източната половина от страната - силен. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°, в София около 9°.

Над планините облачността ще е значителна, на места със слаби валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и откритите части бурен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра около минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6°-8°. Температурата на морската вода е около 5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.