Жълт код за силен вятър е издаден за 14 области, съобщиха от НИМХ.

Това са - Пазарджик, Пловдив, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

В Югозападна България ще е почти тихо с минимални температури до минус 10°-минус 7°, в София - около минус 8°; в останалата част от страната ще духа слаб вятър от запад-югозапад и минималните температури ще са по-високи - между минус 6° и минус 1°.

В неделя облачността ще е променлива, след обяд - по-често значителна и на отделни места в планините, планинските и североизточните райони ще превали слабо. Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и ще е умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен. Преобладаващите максимални температури ще са между 6° до 11°, в София 5°-6°.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на отделни места, главно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби валежи от сняг. Ще е ветровито със силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места по Северното Черноморие ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се усили и ще е умерен, временно и силен от запад-северозапад. Максималните температури ще са 5°-7°. Температура на морската вода 5°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.