Grand Theft Auto e може би едно от най-популярните заглавия в света на игрите, което забавлява геймърите вече над 20 години. 

След като GTA 5 се превърна в безспорен хит и реализира над 140 милиона продажби от излизането си през 2013 г., въпросът, който често изниква в съзнанието дори на най-неотдадените геймъри, е кога ще излезе следващата версия. 

За GTA 6 се говори общо взето от излизането на петата игра в поредицата, но наскоро в мрежата се зароди дискусия по темата, която ни дава насоки за това какво и кога бихме могли да очакваме. 

Снимка 537712

Източник: Rockstar Games

2023 г. бе неофициално приета като годината, в която GTA 6 ще се появи, но през изминалата седмица ютюбърът Том Хендерсън качи видео, в което заяви, че играта ще излезе чак през 2025 г. 

Той също така споделя, че Вайс Сити, градът, в който ще се развива действието в GTA 6, ще е с модерна визия, но по-интересното е, че неговата карта ще се променя и еволюира така, както се променя картата във Fortnite например. 

Малко преди да се усъмним в твърденията на Хендерсън, репортерът на Bloomberg Джейсън Шриър потвърди в Twitter, че информацията на ютюбъра е вярна и допълни, че играта все още е в начален стадий на развитие. 

Самият Шриър сподели миналата година, че не очаква GTA 6 излезе преди 2023 г., като по негови думи Rockstar Games, създателят на играта, се е забавил с разработката й заради затруднения, причинени от пандемията. 

Avatar: Frontiers of Pandora, Ubisoft и какво знаем за новата игра

Първи трейлър на играта по “Аватар”

Ексклузивно за PS5 и Xbox X

Важно е да подчертаем, че за момента от Rockstar не са дали официална информация относно датата за излизането на GTA 6 и не са коментирали изказванията на Хендерсън и Шриър.