10% от севернокорейците са жертва на съвременно робство, показва доклад, цитиран от ДПА.

Според световния индекс за робството, публикуван от австралийската фондация "Уолк фри", КНДР на Ким Чен-ун е на първо място в света по отношение налагане на принудителен труд.

Като част от проучването изследователите са интервюирали 50 души, които са избягали от КНДР. Те разказват за задължителен и неплатен "обществен труд" за възрастни и деца.

Смята се, че Пхенян разчита на принудителен труд в миннодобивната индустрия, включително чрез мрежа от затворнически лагери. Правителството също използва хора от по-ниска класа за работа в мини - роля, която често се предава от поколение на поколение.

Еритрея, Бурунди, Централноафриканската република и Афганистан са сред първите десет държави, показва анализът на фондацията, в който се изчисляват нивата на принудителен труд, дългово робство, принудителен брак, робство и практики като робство, и трафик на хора.

В САЩ, Австралия, Великобритания, Франция, Германия и Холандия е по-високо нивото на съвременно робство от предполаганото до момента, но тези държави предприемат най-много действия за борба с робството.

В откритията се посочват два ключови фактора за съвременното робство: репресивните режими и конфликтите.