13 убити при отделни нападения в два американски щата, съобщава „Франс прес”.

8 души от едно семейство, включително 16-годишен, бяха застреляни в селски район в щата Охайо, а отделно 5 души са убити в Джорджия.

Неизвестен уби 7-членно семейство в американския щат Охайо

Неизвестен уби 7-членно семейство в американския щат Охайо

Към момента няма задържани

В Охайо бяха открити седем тела в три къщи една до друга, а по-късно на друго място беше открита още една жертва, каза шериф Чарлз Рийдър.

Той добави, че всички жертви са от едно семейство. По думите на шерифа две бебета са открити живи на мястото на кървавата драма – едното е на четири дни, а другото на шест месеца, както и едно тригодишно дете.

Разследващите все още не са установили какви са мотивите за извършеното престъпление. Няма извършени арести. Все още продължава издирването на най-малко един нападател.

Всичките изглежда са екзекутирани, всички са застреляни в главата, каза главният прокурор на щата Майк Деуайн.

Няколко от жертвите са били убити в леглото, поясни Рийдър.

Нападението е станало на около 120 километра източно от град Синсинати.

Междувременно пет души са открити мъртви в северната част на Джорджия при два отделни случая, които се смята, че са свързани с домашно насилие. Властите подозират, че двата случая са свързани.

Всяка година 30 хиляди души в САЩ загиват от огнестрелно оръжие.

Законодателите от Републиканската партия, много от тях подкрепяни от влиятелната Национална оръжейна асоциация, блокират опити на американския президент Барак Обама да прокара законодателство за контрол над оръжията.