Повече от 20 обгорени тела бяха открити в ограбен магазин в мадагаскарската столица Антананариво след антиправителствен протест.

По първоначална информация, телата са на крадците, които се опитали да ограбят магазина, когато покривът на сградата е паднал върху тях и ги е затиснал.
Все още обаче властите не потвърждават официално данните, съобщи Би Би Си.

Полицаи стреляха във въздуха при опит да разпръснат гневната тълпа и да предотвратят грабежите по време на безредиците в Мадагаскар.

„Мога да потвърдя, че открихме 25 трупа. Те са обгорели до неузнаваемост и ще бъде трудно да се идентифицират", обяви един от пожарникарите пред „Ройтерс".

Въпреки засиленото полицейско присъствие много магазини хранителни стоки и електрически уреди са разграбвани от протестиращите, които след това ги палят. Тълпата използва безредиците по време на протеста, за да заграби храна и по-скъпи уреди.

Това е четвъртия ден от размириците, породени от нарастващата нетърпимост между кмета на столицата Антананариво и президента Марк Раваломанана.

От началото на антиправителствените протести, които в понеделник прераснаха в насилствени демонстрации, са били убити 2-ма души, съобщават от световната организация на Червения кръст.

Полицията е ранила най-малко други 17 души при опитите си да разпръсне тълпата.