Най-малко 32 490 палестинци са били убити и 74 889 ранени при военната офанзива на Израел срещу Газа от 7 октомври насам, съобщи в сряда Министерството на здравеопазването в Газа, цитирано от "Ройтерс".

През последните 24 часа има данни за 76 убити и 102 ранени палестинци, съобщи министерството.

Военната кампания на Израел в Газа от 7 октомври насам представлява геноцид. Това заяви експерт на ООН заяви пред Съвета по правата на човека на световната организация.

Франческа Албанезе, специалнен докладчик на ООН за правата на човека в окупираните територии, призова страните незабавно да наложат санкции и оръжейно ембарго.

Морален и стратегически дълг е да се защитят цивилните в Палестина във войната между Израел и "Хамас", заяви шефът на Пентагона Лойд Остин. Той отбеляза, че хуманитарната криза в Газа се влошавал с всеки изминал ден.

Остин направи коментара си по време на среща с министъра на отбраната на Израел Йоав Галант в Пентагона.

По думите му в Газа броят на цивилните жертви е твърде голям, а количеството на хуманитарната помощ е твърде малко. Газа страда от хуманитарна катастрофа и ситуацията става още по-лоша, подчерта той.

Хуманитарната служба на ООН призова във вторник Израел да отмени очевидната забрана за доставки на храна в Северна Газа от агенцията на ООН за палестинските бежанци UNRWA, като каза, че хората там са изправени пред "смърт от жесток глад".

Израел потвърди смъртта на 34-и заложник на "Хамас"

Израел потвърди смъртта на 34-и заложник на "Хамас"

Уриел Барух, взет за заложник на 7 октомври, от фестивала