37-годишен мигрант от Алжир е нападателят от френското преградие, който вчера атакува с автомобил група военни. Това съобщават световните медии, позовавайки се на информация на "Фигаро", след като службите за сигурност успяха да заловят мъжа няколко часа след нападението.

Хаму Бенлатреш е неосъждан и легално пребиваващ във Франция. Той живеел в град Безон, северно от Париж. Познат е на полицията само с малки прегрешения, които никога не са стигали до съд или дори до глоба.

Автомобил се вряза в група войници край Париж

Автомобил се вряза в група войници край Париж

Ранени са няколко души

Все още обаче не са ясни мотивите за нападението му, тъй като състоянието му не позволява да бъде разпитван. Бентлатреш беше заловен с гонка на магистрала в Северна Франция, като в процеса на задържането е бил прострелян пет пъти. Ранен е бил и един полицай.

Счита се, че въпросният мъж е извършителят на деянието, тъй като е шофирал автомобила, с който бяха блъснати войниците. Състоянието му и към момента остава тежко, макар и извън опасност за живота му.

Властите разглеждат нападението като терористичен акт и разследването се води от специализираната прокуратура.

Атаката стана вчера сутринта, когато кола връхлетя срещу военни в парижкото предградие Льовалоа-Пере. Шестима пострадаха, трима от тях са сериозно ранени.