Посещението на американския президент Доналд Тръмп във Великобритания е разединяващо, но ново социологическо проучване показва, че повече британци подкрепят посещението му в сравнение с тези, които са против.

YouGov пита дали държавната визита на Тръмп, която ще се проведе от 3 до 5 юни, "трябва да се осъществи по план или трябва да бъде отменена?", 46% от анкетираните вярват, че президентът на САЩ трябва да посети Обединеното кралство, докато 40% са на мнение, че трябва да бъде отменена, пише "Политико".

Социологическата агенция зададе същия въпрос преди посещението на Тръмп през 2018 г., когато 50 на сто отговориха, че трябва да се осъществи, докато 37% поискаха да се отмени.

Британците също са по-благоразположени относно срещата на Тръмп с кралица Елизабет II. Преди визитата през 2018 г. 49% бяха на мнение, че монархът трябва да се държи на разстояние от американския лидер, а 35% подкрепяха да се срещнат. Този път съответно данните са 42% и 41%. Но посещението на Тръмп през 2018 г. беше работна визита, а сега е държавно посещение, което означава, че кралицата е отправила поканата и ще бъде официален домакин.

Проучването е направено в периода 19-20 май и в него са участвали 2108 души.

Огромен говорещ робот Доналд Тръмп на позлатена тоалетна доставен в Лондон

Огромен говорещ робот Доналд Тръмп на позлатена тоалетна доставен в Лондон

4,9-метровият робот "Облекчаващият се Тръмп" е вдъхновен от балона на сърдито бебе