Огромен говорещ робот Доналд Тръмп, който е седнал на позлатена тоалетна, е доставен в Лондон от китайската провинция Съчуан за протестите, които са организирани във връзка със спорната държавна визита на американския лидер в Обединеното кралство, пише "Гардиън".

Протестиращи в Лондон издигнаха балон на сърдито бебе с лика на Тръмп

Протестиращи в Лондон издигнаха балон на сърдито бебе с лика на Тръмп

От сряда в редица градове на Острова се провеждат демонстрации

4,9-метровият робот "Облекчаващият се Тръмп" е вдъхновен от балона на сърдито бебе с лика на Тръмп, който беше основна атракция на протестите по време на визитата на президента на Острова през миналата година.

Роботът е представен като Тръмп, който си е събул панталоните и е седнал върху клозет, докато в същото време дългата му червена вратовръзка виси над тоалетната. Роботът издава звуци и провокативни фрази на американския лидер като "няма сговор", "лов на вещици", "вие сте фалшива медия" и "аз съм много стабилен характер".

Роботът е поискан от Дон Лесъм, експерт по динозаврите от Филаделфия и критик на американския президент. Той е платил 25 000 долара за изработката на робота.

Лесъм коментира пред "Гардиън", че не е сигурно дали роботът ще бъде доставен на Острова навреме за тридневната държавна визита, която започва от 3 юни.

Той се пошегува пред американския сайт Daily Kos, че няма да съобщи името на кораба с робота, защото се опасява, че "Тръмп ще го бомбардира".